سیستم عامل تلویزیون در حال حاضر از اولین امکاناتی است که بر روی هر تلویزیون مورد بررسی قرار می گیرد. برای مشخص کردن بهترین سیستم عامل تلویزیون نیاز است که ابتدا به طور کامل سیستم عامل های محبوب را بررسی کرده و نسبت به نقاط ضعف و قوت و نیاز خود بهترین را انتخاب کنید. در این میان کمک گرفتن از افراد متخصص می تواند تأثیر بیشتری در انتخاب سیستم عامل مناسب بگذارد.
ویژگی های بهترین سیستم عامل چیست؟
امروزه بیشتر تلویزیون های موجود دربازار هوشمند بوده که به وسیله این هوشمند بودن از قابلیت های متعددی برخوردارند. اما همه تلویزیون های هوشمند برای کارکرد بهتر نیاز به سیستم عامل دارند تا بتوان به وسیله آن محتواهای مختلف تلویزیون را تحت کنترل قرار داد.
در واقع با کمک سیستم عامل های هوشمند امکان برقراری ارتباط بدون سیم دستگاه های مختلف مانند موبایل، تبلت و کامپیوتر با تلویزیون برای به اشتراک گذاری محتواهایی مانند عکس، ویدئو و موسیقی اسناد و غیره فراهم می گردد.
همچنین از سیستم عامل برای وب گردی در تلویزیون استفاده می شود که برخی از این سیستم عامل ها رابط کاربری ساده تر و برخی از آنها سرعت بالاتر و برخی قابلیت نصب اپلیکیشن های بیشتر را دارند. اما در نهایت همه سیستم عامل ها طراحی شده اند تا نحوه کار کردن با تلویزیون را ساده تر کنند.
سیستم عامل تلویزیون چیست؟
همه ما می دانیم که دیگر زمان نشستن در جلوی تلویزیون و تماشای برنامه های پخش شده از آن گذشته است و تلویزیون ها به سیستم های هوشمند تبدیل شده که می توانید کارهای بسیاری را با آن انجام دهید. در ابتدا باید بدانیم که سیستم عامل تلویزیون چیست؟ که موجب شده تا کاربر بتواند با تلویزیون علاوه بر تماشای فیلم و سریال کارهای پیشرفته دیگری مانند وب گردی، جستجو و تماشای فیلم و سریال های روز دنیا را انجام دهد.
سیستم عامل تلویزیون نرم افزار یا پلتفرمی است که بر روی تلویزیون قرار گرفته و بر اساس برنامه ریزی های مشخص می توان با آن کارهای فراوانی انجام داد. گاهی اوقات سیستم عامل ها این امکان را به کاربر می دهند که حتی لوازم هوشمند مختلف موجود در منزل را نیز تحت کنترل قرار دهند.
همچنین سیستم عامل این امکان را به کاربر می دهد که برنامه جدید و نرم افزارهای خاص را از سیستم های دیگر گرفته و بر روی تلویزیون نصب کنند. با امکان اتصال به گوشی های موبایل و رایانه های شخصی شرایط سرگرمی بیشتری را به وجود می آورند.
در حال حاضر اغلب برندهای تولید کننده تلویزیون مانند سامسونگ از سیستم عامل بر روی محصولات خود استفاده می کنند، تا از رشد و پیشرفت تکنولوژی باز نمانند. بسته به شرایط خود از نمونه های مختلف برای محصولات صوتی و تصویری استفاده می نماید.
معرفی انواع سیستم عامل های تلویزیون و نحوه کارکرد آنها
امروزه تقریباً در همه خانه ها تلویزیون های هوشمند وجود دارند که با استفاده از امکانات و تجهیزات جالبی که بر روی این تلویزیون ها قرار گرفته می توان از تلویزیون فراتر از تماشای فیلم و سریال استفاده کرد.
در طی سال های گذشته، تکنولوژی با سرعت بالایی در حال رشد است که گاهی اوقات سیستمعامل های موجود بر روی تلویزیون ها در طی یک سال و حتی یک ماه هم تغییرات شگرفی پیدا می کنند. برای شناخت بهترین سیستم عامل تلویزیون لازم است که به طور کامل انواع مختلف آنها را شناخته و پس از بررسی نحوه کارکرد هرکدام می توان بهترین سیستم عامل را با توجه به شرایط مشخص کرد. در اینجا قصد بررسی انواع سیستم عامل های تلویزیون توسط کمپانی های مختلف مورد استفاده قرار می گیرد و نحوه کارکرد هر کدام از آنها را داریم:
- سیستم عامل اندروید
- سیستم عامل تایزن
- سیستم عامل WEBOS
- سیستم عامل ویدا
- سیستم عامل روکو
توضیحات هر کدام را در ادامه می خوانید.
سیستم عامل اندروید
سیستم عامل اندروید برای تلویزیون جزء متداولترین سیستم عامل ها بوده که در برندهای مختلف سونی، توشیبا، پاناسونیک، حتی برخی از تلویزیون های ایرانی مانند ایکس ویژن هم از آن استفاده می کنند. این سیستم عامل با اپلیکیشن های بسیار زیادی سازگاری داشته و امکان استفاده از این اپلیکیشن ها بر روی تلویزیون فراهم می گردد. در مقاله بهترین تلویزیون های شیائومی به این نکته پرداختیم که این سیستم عامل می توانید کیفیت این تلویزیون ها را افزایش دهد. برخی از ویژگی های منحصر به فرد سیستم عامل اندروید به شرح ذیل است:
- پشتیبانی از گوگل اسیستنت و برخی از بازی های اندرویدی موجب می شود تا با تهیه دسته های مخصوص بازی اوقات فراغت هیجان انگیزی برای کاربرد وجود بیاید.
- همچنین پشتیبانی از گوگل اسیستنت موجب می شود تا این دستیار مجازی در حد توانش به تمامی سوالات و فرامین شما پاسخ دهد که با کمک این برنامه می توانید چراغ های هوشمند، اسپیکرهای هوشمند و پریزهای برق هوشمند را تحت کنترل بگیرید.
- پشتیبانی از میراکست موجب می شود تا لوازم هوشمند اندرویدی دیگر مانند گوشی های موبایل با تلویزیون به راحتی ارتباط گرفته و محتوای آنها بدون اتصال سیم بر روی صفحه نمایش بزرگ تلویزیون قابل مشاهده باشد.
سیستم عامل تایزن
سیستم عامل تایزن که بر پایه لینوکس ایجاد شده، سیستم عامل اختصاصی تلویزیون سامسونگ بوده و با داشتن رابط کاربری سریع و روان امکان دسترسی به اپلیکیشن های اختصاصی و سرویس های مختلف استریم را فراهم می کند. همچین در مقاله بهترین تلویزیون های سامسونگ به بررسی این سیستم عامل برای این تلویزیون های این کمپانی پرداخته ایم. قرار گرفتن سیستم عامل تایزن در تلویزیون های سامسونگ مزیت های زیادی به دنبال دارد که برخی از آن عبارت اند از:
- سیستم عامل تایزن به صورت متن باز طراحی شده به همین جهت سازگاری آن با اپلیکیشن های مختلف بیشتر است و به راحتی می تواند با انواع سیستم عامل ارتباط برقرار کرده و به دلیل قدرت پردازش بالا سرعت اجرای برنامه ها در آن بالا است.
- سیستم عامل تایزن دارای فضای اسمارت هاب بوده که در آن می توانید به تمامی برنامه ها و اپلیکیشن های نصب شده بر روی تلویزیون دسترسی پیدا کنید. چرا که تمامی برنامه های قرار گرفته در این فضا در پنج گروه مختلف شامل برنامه های کاربردی، برنامه های پرطرفدار، سبک زندگی، سرگرمی و برنامه های ویدیویی قرار می گیرند که کاربری را ساده تر می کند.
- این سیستم عامل با دستیارهای صوتی مانند آمازون، الکسا، بیکسبی ارتباط برقرار کرده و تمامی فرامین شما را با صوت به تلویزیون منتقل می کند.
- پشتیبانی سیستم عامل تایزن از تی وی پلاس موجب شده تا تماشای انواع سریال های تلویزیونی و سینمایی ایرانی نیز فراهم گردد.
سیستم عامل WEBOS
WEBOS یک سیستم عامل کاملا اختصاصی برای تلویزیون های هوشمند ال جی محسوب می شود. این سیستم عامل با داشتن رابط کاربری ساده و کاربرپسند و طراحی مینیمالیستی توانسته است توجه کاربران را به خود جلب کند. این سیستم عامل در نسخه های مختلفی طراحی شده، که در نسخه های جدیدتر تفاوت های محسوسی به نسبت نسخه های قدیمی مشاهده می شود. در مقاله بهترین تلویزیون های ال جی نیز نکاتی را در خصوص این سیستم عامل ذکر کردیم. اما به طور کلی این سیستم عامل ویژگی های خاصی به تلویزیون ال جی می دهد، که برخی از آن عبارتند از:
- اتصال موس و صفحه کلید به تلویزیون از قابلیت های جذاب این سیستم عامل است که می توانید به راحتی فرمان های تعویض کانال یا تغییر صدا را به تلویزیون بدهید.
- داشتن یک ریموت کنترل کاربردی که با استفاده از نوار اسکرول می توانید در بخش های مختلف تلویزیون به راحتی بچرخید.
- دسترسی راحت به اپلیکیشن ها و سرویس های مختلف در این سیستم عامل وجود داشته و به راحتی می توانید به سرویس های نتفلیکس، آمازون، اپل تی وی و بسیاری از موارد دیگر دسترسی پیدا کرده و از برنامه های سرگرم کننده و جذاب آنها لذت ببرید.
- وجود فناوری میراکست موجب شده تا اتصال دستگاه های مختلف مانند لپ تاپ و موبایل به تلویزیون از طریق بلوتوث انجام شود و دیگر نیازی به استفاده از کابل نیست و به راحتی تمامی محتویات گوشی را بر روی تلویزیون مشاهده می کنید.
سیستم عامل ویدا
سیستم عامل ویدا یک رابط کاربری ساده و روان بوده که بر روی تلویزیون هایسنس قرار می گیرد. این سیستم عامل که بر پایه اندروید توسعه پیدا کرده، قابلیت ها و ویژگی های بسیار خوبی ارائه می دهد که کار کردن با تلویزیون را لذت بخش می کند. در مقاله اقتصادی ترین تلویزیون های هایسنس به این نکته پرداختیم که این سیستم عامل حتی بر روی تلویزیون های ارزان هایسنس نیز مثل مدل های گران قیمت تر کار می کند. برخی از ویژگی های سیستم عامل ویدا عبارتند از:
- نسخههای جدید سیستم عامل ویدا بر روی دستیارهای صوتی آمازون و الکسا تمرکز کرده و از آنها پشتیبانی می کند.
- با پشتیبانی از دستیار گوگل می توانید تمامی فرامین صوتی را از طریق تلفن هوشمند خود به تلویزیون انتقال دهید.
- با سیستم عامل ویدا می توانید به برنامه های نتفلیکس، یوتیوب و بسیاری از برنامه های دیگر دسترسی پیدا کرده و جدیدترین فیلم ها و موزیک ویدیو های روز دنیا را تماشا نمایید.
- این سیستم عامل امکان نصب برنامه ها و بازی های مختلف بر روی تلویزیون را در ساده ترین شکل ممکن میسر می سازد.
- قابلیت اتصال گوشی به تلویزیون برای پخش موسیقی های موجود بر روی گوشی های هوشمند وجود دارد.
سیستم عامل روکو
سیستم عامل روکو یک سیستم عامل منحصر به فرد بوده که محتواهای متفاوتی را در اختیار کاربر قرار می دهد. این سیستم عامل می تواند به بخش های مختلف پلتفرم های گوگل، آمازون ارتباط برقرار کرده و با در اختیار قرار دادن محبوب ترین اپلیکیشن ها شرایط گرمی بیشتری را فراهم می کند. از ویژگی های خاص این سیستم عامل این است که با استفاده از هندزفری یا هدفون می توانید به موسیقی گوش دهید. این سیستم عامل بر روی تلویزیون های هیتاچی شارپ نصب می شود.
بهترین سیستم عامل تلویزیون کدام است؟
در حال حاضر که روند تولید تلویزیونهای هوشمند افزایش پیدا کرده طراحی و ساخت سیستم عامل های قرار گرفته شده بر روی آنها نیز بسیار پیشرفت کرده است. به همین جهت سیستم عامل های متعددی در این زمینه وجود دارند.
اما همیشه در هنگام خرید تلویزیون برای کاربران و حتی فروشندگان این سوال مهم به وجود می آید که بهترین سیستم عامل تلویزیون کدام است؟ به طور کلی اغلب سیستم عاملها مزایا و معایب خاصی دارند که با توجه به میزان استفاده از آن ها بر روی محصولات مختلف محبوبیت و طرفداران آنها تفاوت می کند. در صورت مقایسه بهترین سیستم عامل تلویزیون هوشمند باید این سیستم عامل ها را از جنبه های مختلف کاربردی با یکدیگر مورد مقایسه قرار دهیم:
رابط کاربری
با بررسی سیستم عامل های محبوب در می یابیم که رابط کاربری سیستم عامل وب او اس و تایزن بسیار ساده تر و کاربرپسند تر است. چرا که این دو سیستم عامل یک نوار افقی در زیر نمایشگر دارند که با اسکرول افقی به راحتی می توان به بخش های مختلف آن رفته و سیستم مورد نظر خود را انتخاب کرد. همچنین تلویزیون هایی که به سیستم عامل های تایزن و وب او اس مجهز هستند، دارای عملکرد روان و با سرعت بالا بوده که به نسبت سیستم عامل سنگین اندروید سریعتر است.
یکی از بهترین محصولات ال جی که توانسته با این رابط کاری فروش زیادی داشته باشد، تلویزیون ۵۵ اینچ ال جی مدل NANO80 است که یکی از بهترین گزینه های خرید تلویزیون می باشد.
اپلیکیشن
در زمینه سازگار بودن سیستم عامل با اپلیکیشن های مختلف باید بگوییم که اندروید پیشتاز است. چرا که با اپلیکیشن های مختلفی سازگار بوده و قابلیت نصب آنها بر روی تلویزیون را ایجاد می کند.
دستیارهای صوتی
در زمینه ارتباط با دستیارهای صوتی، سیستم عامل وب او اس با دستیارهای صوتی گوگل اسیستنت و آمازون الکسا هماهنگ بوده و سیستم عامل تایزن علاوه بر گوگل و الکسا با دستیار مجازی بیکسبی که اختصاصی برای سامسونگ بوده نیز سازگار است. اما سیستم عامل اندروید از دستیار صوتی گوگل اسیستنت پشتیبانی کرده و تمامی فرمان های صوتی کاربر را برای کنترل لوازم خانه به تلویزیون منتقل می کند.
به روزرسانی
به روز رسانی سیستم عامل ها موجب می شود تا قابلیت های نرم افزاری تلویزیون هم ارتقا پیدا کند. این گزینه فقط در سیستم عامل اندروید وجود دارد که می توان بعد از ۲ تا ۳ سال سیستم عامل را به روز رسانی کرد.
بازی
تلویزیون های هوشمند به دلیل سخت افزارهای ضعیف برای بازی مناسب نبوده؛ اما تلویزیون ها با داشتن سیستم عامل اندروید به دلیل گرافیک بالاتر امکان بازی را نیز فراهم می آورند.
ریموت کنترل
بر روی ریموت کنترل تلویزیون های سامسونگ و ال جی که از دو سیستم عامل وب او اس و تایزن پشتیبانی می کنند یک دکمه به مانند موس قرار گرفته تا در بخش های مختلف سیستم عامل و تلویزیون دسترسی راحت تری داشته باشید. اما سایر تلویزیون های اندرویدی و سیستم عامل های دیگر کنترل های ساده ای دارند.
نتیجه گیری
در حال حاضر که عصر تکنولوژی و ارتباطات است صنعت تلویزیون هم هرساله جدیدترین و پیشرفته ترین مدل ها را ارائه می دهد و بر روی نسخه های پیشرفته سیستم عامل های جدیدتری قرار می گیرد. زیرا می توانید به شکل بهتری از تماشای اخبار، سرگرمی، برنامه های ورزشی روز دنیا لذت ببرید. در واقع قرار گرفتن سیستم عامل های هوشمند بر روی تلویزیون ها موجب شده تا راه های بیشتری برای ارتباطات و زندگی ساده تر به وجود بیاید.
با بررسی چند نمونه از سیستم عامل های پر استفاده در داخل کشور ما در می یابیم که انتخاب سیستم عامل بهتر کاری بسیار سخت است؛ چرا که هر کدام از آنها دارای مزیت های متفاوتی بوده که برای کاربر اهمیت دارد. اما به طور کلی دریافتیم که سیستم عامل اندروید جزء سیستم عامل هایی که بیشترین نرم افزار را در اختیار کاربر قرار می دهد. سیستم عامل وب او اس از کاربر پسندترین سیستم عامل ها بوده و سیستم عامل تایزن در گروه پر سرعت ترین سیستم عامل ها قرار می گیرد. همچنین سیستم عامل ویدا از اپلیکیشن های بسیار زیادی پشتیبانی می کند.
پس لازم است که هر کاربر بنا به سلیقه و نوع نیازهای خود اقدام به انتخاب یک سیستم عامل نماید تا در نهایت یک تلویزیون کاربردی و کاملاً هوشمند به دست آورد. درصورتی که نیاز به راهنمایی بیشتر دارید می توانید از متخصصین تندیس کالا کمک بگیرید.
بهترین سیستم عامل تلویزیون چیست؟
بهترین سیستم عامل های تلویزیون عبارتند از وب او اس، تایزن و اندروید که روی تلویزیون برندهای معروف نصب شده اند.
چطور سیستم عامل تلویزیون را تشخیص دهیم؟
در این مقاله به سیستم عامل های مختلف پرداخته ایم و گفته ایم که هر تلویزیون چه سیستم عاملی دارد.