شاید اولین باری که دستیارهای صوتی معرفی شدند، هیچکس انتظار نداشت این دستیارها، با قابلیتها و امکانات بینظیر خود، بخشی از امور روزمره ما را به دست بگیرند. در این مقاله به مقایسه و بررسی دستیارهای صوتی Google assistant ، Siri ،Samsung Bixby و Alexa میپردازیم که سه رقیب جدی برای یکدیگر به شمار میروند. که اولین دستیار صوتی توسط اپل بر روی آیفون معرفی شد که با استقبال نه چندان خوب کاربران روبهرو شد. کمتر کسی امید داشت که این قابلیت، کاربرد چندانی در زندگی روزانه آنها داشته باشد. اما اکنون، که بیش از ۱۰ سال از آن زمان میگذرد، دستیار صوتی گوشی هوشمند، درست همانند یک منشی حرفهای درون جیب شما قرار میگیرد و وظایف مختلفی را انجام میدهد.
عملکرد این دستیارهای صوتی، بر پایه هوش مصنوعی انجام میگیرد بنابراین عملکرد هریک از آنها قطعا شما را شگفتزده خواهد کرد. اگر در مورد ویژگیهای این سه دستیار، نیاز به اطلاعات دارید توصیه میکنیم مطالعه مقاله زیر را از دست ندهید.
دستیار صوتی الکسا
دستیار صوتی Alexa اولین بار در سال ۲۰۱۴ توسط کمپانی آمازون به طور رسمی معرفی شد. عملکرد آن بر پایه هوش مصنوعی است و در ابتدا بر روی اسپیکر هوشمند مورد استفاده قرار گرفت. اما امروزه، از این دستیار صوتی میتوانید در سیستمعاملهای اندروید و iOS از آن استفاده کنید. دانش عمومی الکسا، همانند گوگل، در سطح بسیار بالایی قرار دارد و قادر به سوالات شما، پاسخ دقیقتری ارائه کند. علاوه بر این، قادر به برقراری ارتباط با تمامی پلیرهای موسیقی به جز Youtube و Google Music است بنابراین امکان پخش موزیک و پادکست را نیز در اختیار شما قرار خواهد داد.
از دیگر جذابیتهای الکسا میتوان به امکان ارسال پیام صوتی و متن به مخاطبین و همچنین اتصال به Amazon Pay اشاره کرد. علاوه بر این به کمک الکسا میتوانید کنترل چندین دستگاه هوشمند را در اختیار بگیرید.
دستیار صوتی گوگل
Google assistant همانطور که از نام آن پیداست، توسط گوگل و به منظور استفاده در گوشیها و لوازم هوشمند منزل رونمایی شد. عملکرد این دستیار صوتی نیز بر پایه هوش مصنوعی است و آنچه سبب محبوبیت آن شده را میتوان ارائه عملکرد دقیق و شگفتانگیز آن دانست. اطلاعات عمومی این دستیار، به قدری بالاست که تقریبا میتوانید هر سوالی را از آن بپرسید بدون آنکه در ارائه جواب مناسب، درمانده شود. از این رو باید گفت عملکرد این قابلیت در مقایسه با دستیار سیری، بسیار قدرتمندتر است.
این دستیار تنها قادر است به Google Music Player متصل شود بنابراین قادر به پخش موزیک و پادکست خواهد بود. دستیار گوگل نیز همانند الکسا، امکان ارسال پیام به مخاطبین تلفن همراه را در اختیار شما قرار خواهد داد اما برای استفاده از آن نیاز است تا حتما حساب Google Voice داشته باشید. در سال ۲۰۱۶، گوگل این قابلیت را به عنوان یکی از بخشهای اپلیکیشن Allo معرفی کرد اما پس از آن، این دستیار بر روی اسپیکر Google Home عرضه شد. گوگل در سال ۲۰۱۷، دستیار صوتی خود را به طور اختصاصی بر روی گوشیهای هوشمند سری Pixel عرضه کرد اما امروز این فناوری روی تمام گوشیهای اندرویدی وجود دارد.
دستیار صوتی سیری
اگر صاحب گوشی آیفون باشید، قطعا یک بار از دستیار صوتی siri استفاده کردهاید. این فناوری در حال حاضر بر روی تمام سیستم عاملهای اپل از جمله MacOS، iOS و WatchOS وجود دارد و انجام فعالیتهای روزمره را برای شما لذتبخش میکند. دستیار سیری بر روی iOS 14 قطعا شما را شگفتزده خواهد کرد چرا که با ارتقای سیستم عامل، بهبود و تغییرات زیادی بر روی این دستیار صوتی اعمال شده است. با این حال، این دستیار صوتی هنوز با دستیار گوگل و الکسا فاصله زیادی دارد. دستیار سیری برای پخش موزیک تنها با اپل موزیک که به طور انحصاری متعلق به شرکت اپل هست قابلیت اتصال را دارد. اما در زمینه ارسال پیام به مخاطبین خود عملکرد قابل قبولی ارائه مینماید.
دستیار صوتی بیکسبی
در عرضه دستیارهای صوتی برای گوشیهای هوشمند، سامسونگ تمام تلاش خود را به کار گرفت تا از رقبای خود یعنی اپل و گوگل جا نماند به همین دلیل شاهد حضور Bixby در سال ۲۰۱۷ بودیم که برای اولین بار بر روی گوشی Samsung Galaxy S8 مورد استفاده قرار گرفت. در مقایسه با سایر دستیارهای صوتی، عملکرد بیکسبی را میتوان خارقالعاده دانست چرا که علاوه بر ارائه امکانات ساده نظیر تنظیم آلارم یا ارائه گزارش آب و هوا، قادر است فرامین مربوط به گوشی هوشمندتان را بدون نیاز به لمس صفحه نمایش اجرا کند.
همین امر سبب تمایز این دستیار از سایر دستیارهای صوتی گوشیهای هوشمند شده است. دستیار صوتی Bixby در واقع بهروزرسانی دستیار مجازی S Voice است که با عرضه آن در سال ۲۰۲۰، توانست تغییر چشمگیری در استفاده از این محصولات برای تمامی گوشیهای هوشمند اندرویدی و لوازم خانگی هوشمند رقم بزند.
نتیجه گیری
دستیارهای صوتی امروزه بخش زیادی از انجام امور ما را، همانند یک منشی حرفهای بر عهده دارند. در این مقاله به مقایسه و بررسی دستیارهای صوتی الکسا، بیکسبی، گوگل و سیری پرداختیم و مزایا و قابلیتهای هریک را بیان کردیم. آینده استفاده از دستیارهای صوتی بسیار روشن است و به زودی شاهد استفاده از این فناوری و هوش مصنوعی در بسیاری از زمینهها از جمله رزرو بلیط تئاتر و سینما، میز رستوران و خرید آنلاین خواهیم بود. لطفا نظرات و تجربه های خود را کاربران تندیس کالا به اشتراک بگذارید.
اولین دستیار صوتی چه بود؟
اولین دستیار صوتی توسط اپل بر روی آیفون معرفی شد که با استقبال نه چندان خوب کاربران روبهرو شد
انواع دستیار صوتی چیست؟
Google Assistant ، Siri, Samsung Bixby و Alexa